fbpx
Echipa FNO
Dana Bates

Fondator & Director Executiv

În 1999, Dana Bates împreună cu soţia sa, Brandi, a pus bazele primei tabere de educaţie prin aventură din România – Tabăra VIAŢA. În 2000, a înfiinţat Fundaţia Noi Orizonturi, lansând un model de educaţie prin experienţă pentru tineri ce avea să devină Programul IMPACT.

În prezent, este Directorul Executiv al Fundaţiei Noi Orizonturi. De asemenea, este profesor la două universităţi americane, Northwestern (Iowa) şi Gordon College (Wenham, Massachusetts) şi Director al Programului Romania Semester. A absolvit în 1995 Facultatea de Filosofie din cadrul Universităţii Gordon din Wenham, Massachusetts, iar în 2005 a absolvit Masters of Divinity în cadrul Gordon Conwell Theological Seminary. În 2013 a devenit doctor în filosofie la University of MIddlesex, UK, cu cercetarea intitulată „The Glory of God is Humanity Fully Alive: Eastern Orthodoxy in Conversation with the Capabilities Approach”.

danabrandi@new-horizons.ro
Anca Gaidoş

Director Operațional

În 2007, Anca a dat startul curriculumurilor educaţionale pentru programul IMPACT, iar din 2013 s-a alăturat echipei Noi Orizonturi ca fundraiser şi manager de proiect pentru campania de Debit Direct. A preluat funcția de director operațional în anul 2015. Îi plac provocările şi crede în puterea educaţiei complementare școlii de a schimba oameni și comunități.

A lucrat timp de 20 ani în sectorul neguvernamental, în poziţii de dezvoltare de programe şi consultanţă organizațională și antreprenorială, în special dedicate mediului rural. Este recunoscătoare pentru experienţele bogate şi pentru oamenii frumoşi pe care îi întâlneşte în fiecare zi de lucru şi se bucură să pună umărul la dezvoltarea unor programe care schimbă noţiunea de educaţie în România.

anca_gaidos@noi-orizonturi.ro
Sorana Pogăcean

Coordonator programe de formare și dezvoltare

Sorana este parte a echipei Noi Orizonturi din 2009, când s-a înființat biroul de la Cluj. Printre responsabilitățile sale se numără pregătirea și livrarea programelor de formare pentru liderii IMPACT, susținerea cadrelor didactice din România să transfere metode experiențiale la clasă, dar și replicarea modelelor de tineret IMPACT și SKYE la nivel internațional.  Sorana crede în puterea tinerilor de a schimba lumea și de aceea este lider al unui club IMPACT de liceu, alături de care implementează proiecte de service learning. Transformările pe care le observă o motivează să lupte pentru a face școala un spațiu sigur, deschis și fertil pentru învățare.
sorana_pogacean@noi-orizonturi.ro
Maria Kovacs

Manager Proiect Școli conectate la comunitate

Maria s-a alăturat echipei Fundaţiei Noi Orizonturi în anul 2016, odată cu lansarea programului Școli conectate la comunitate, aducând experiența a peste 10 ani de activitate ca profesor și peste 15 ani de lucru în sectorul neguvernamental, în diverse programe și proiecte educaționale naționale și internaționale, vizând cu precădere îmbunătățirea competențelor de citit-scris și a abilităților de gândire critică, precum și creșterea accesului la educație de calitate pentru toți.

maria_kovacs@noi-orizonturi.ro

Cătălina Cobîltean

Manager Financiar

Cătălina s-a alăturat Fundației în 2019, cu mult entuziasm și curiozitate. Este economist cu experiență de 10 ani, expert contabil, trainer și implicată în activități de voluntariat dintotdeauna. A condus biroul local pentru o firmă de consultanță germană timp de 8 ani și a făcut schimbarea profesională spre sectorul ONG din dorința de a contribui cu abilitățile sale la un scop comunitar. O definesc echilibrul, calmul și armonia în toate aspectele vieții. La Fundația Noi Orizonturi se ocupă de managementul financiar al organizației, planificare și suport pentru implementarea bugetelor anuale și pe proiecte și monitorizarea situațiilor financiare.

catalina_cobiltean@noi-orizonturi.ro

Alina Boariu

Asistent manager

Alina a ajuns la FNO în martie 2020. Chiar dacă a venit cu o o experiență de peste 20 de ani în implementare proiecte în domeniul medico social si peste 13 ani în management de proiecte cu finanțare din fonduri europene, la FNO a avut de învățat destule, lucruri minunate de la colegi deosebiți. Participă la implementarea proiectelor derulate de FNO. Din iulie 2021 este asistent de proiect din partea organizației, proiectul Viitor prin acțiune ce are ca obiectiv principal: consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creşterea capacităţii grupurilor vulnerabile. Crede în schimbare prin educație, cu viziunea FNO.

alina_boariu@noi-orizonturi.ro

Ramona Cîmpean

Specialist programe educaționale și mentor

Și-a început parcursul profesional în 2007, odată cu intrarea în sistemul de învățământ ca profesor de geografie. După ce în anul 2009 s-a alăturat eforturilor Fundației Noi Orizonturi de a transforma învățarea în școală într-o învățare relevantă prin implementarea programului educațional IMPACT în scoală, în 2012 s-a decis să se alăture oficial echipei, în calitate de formator și mentor pentru cadrele didactice. De atunci și până în prezent a colaborat cu profesori și directori din 70 de școli, oferindu-le suport în asigurarea unei educații de calitate pentru toți copiii și creându-le contexte pentru o experiență de învățare relevantă.

ramona_cimpean@noi-orizonturi.ro
Elena Pârvan

Specialist Educaţional

Elena este parte a echipei Fundației Noi Orizonturi încă din iunie 2014, când și-a început activitatea de coordonator al cluburilor IMPACT din Valea Jiului. La scurt timp, aceasta a devenit asistent manager în cadrul unui proiect naţional, iar din vara anului 2016, felul său energic de a fi a determinat-o să se dedice proiectului de promovare a turismului activ din Valea Jiului. De atunci, Elena a inițiat diverse acțiuni menite să sprijine ideea în care speră: revitalizarea socio-economică a Văii Jiului.
În prezent, Elena este asistent manager în cadrul Programului VIAȚA , program de educație prin aventură.
elena_parvan@noi-orizonturi.ro

Ale Giurgiu

Community Relations Officer

Ale s-a alăturat pentru prima dată echipei Noi Orizonturi în 2016 când a făcut parte din echipa de comunicare şi s-a întors în echipă în 2020 ca și community relations officer, urmând ca din toamna anului 2021 să înceapă coordonarea Cluburilor Meseriilor Rurale.
A început să facă voluntariat în clubul IMPACT din școala ei încă din școala generală și a continuat până în anii de facultate.

ale_giurgiu@noi-orizonturi.ro

Cătălina Szocska

Asistent Proiect Școli conectate la comunitate

Cătălina s-a alăturat Fundației Noi Orizonturi în 2013 implicându-se în numeroase activități, cum ar fi coordonarea de cluburi IMPACT, recrutarea profesorilor voluntari, susținerea de traininguri la nivel național și internațional, organizarea de evenimente pentru profesori și elevi etc. Din 2016 face parte din echipa programului Școli conectate la comunitate, care sprijină dezvoltarea primei rețele de școli comunitare din România. Cătălina are mare încredere că Noi Orizonturi poate să aducă o schimbare a modului în care se petrece învățarea în școli, astfel încât elevii să găsească relevanța a ceea ce învață. 

Cătălina se află momentan în concediu de maternitate. 

Andreea Băltărețu

Manager Proiect CredoIMPACT

Andreea s-a alăturat echipei Noi Orizonturi în 2006, ca lider al unui club IMPACT din Valea Jiului. De-a lungul timpului a coordonat mai multe activități și programe pentru tineri și profesori, iar de anul acesta a acceptat provocarea de a lucra cu reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române pentru a dezvolta proiectul CredoIMPACT. Andreea crede în puterea tinerilor de a face bine și în puterea lui „împreună”. Își dorește o lume unde copiii și tinerii cresc frumos, în armonie cu ei înșiși și cu ceilalți și crede că Noi Orizonturi oferă cadrul pentru ca acest lucru să fie posibil. Andreea se află în acest moment în concediu de maternitate.

Andreea se află momentan în concediu de maternitate. 

Lidia Bondiuc

Manager rețea cluburi IMPACT

Lidia s-a alăturat echipei Noi Orizonturi în 2013 şi coordonează reţeaua naţională a cluburilor IMPACT. A început în studenţie ca lider voluntar la un club IMPACT din Cluj, apoi ca trainer, coordonator local şi regional, iar de 3 ani este responsabilă de menţinerea legăturii cu liderii şi membrii IMPACT. Este responsabilă de crearea contextelor de învăţare continuă a cluburilor, organizând compeţiţii de proiecte, traininguri şi evenimente educaţionale pentru a dezvolta valori şi abilităţi pentru peste 3.000 de tineri. Crede în puterea educaţiei de a schimba societatea din rădăcini.

Lidia se află momentan în concediu de maternitate. 

Maria Butyka

Coordonator resurse educaționale

Maria este alături de Noi Orizonturi din 2003, fiind parte din echipa care a dezvoltat, manageriat și replicat Programul IMPACT național și internațional. A început ca lider în tabăra VIAȚA, coordonator regional, după care 5 ani ani a fost Director de Program IMPACT. Din 2015 este responsabilă de componenta de continuă dezvoltare a modelului IMPACT și este formator în echipa națională și internațională de traineri, mentor și coordonator al anumitor component de învățare pe proiecte distincte. Maria are încredere în potențialul tinerilor și în capacitatea profesorilor și liderilor IMPACT de a utiliza metode cât mai potrivite pentru a-și dezvolta acest potențial.

Maria se află momentan în concediu de maternitate. 

Ilie Popescu

Manager Program VIAȚA

Ilie Popescu este membru al echipei FNO încă din 2001. El activează ca director pentru Programul VIAȚA și este specialist în programele de educație prin aventură ale organizației și manager pentru biroul din Lupeni. Ilie s-a specializat pe educație prin aventură, fiind calificat în inspecții și mentenanță pentru cursurile de frânghii. Din 2001 este aplinist utilitar certificat și oferă asistență tehnică pentru cursul de frânghii din cadrul programului VIAȚA.

ilie_popescu@noi-orizonturi.ro
Vasile Brașovanu

Coordonator program Clubul Familiei

Vasile s-a alăturat Fundației Noi Orizonturi la începutul anului 2021 când a preluat rolul de coordonator al programului Clubul Familiei. Cu o experiență de 10 ani în educație, Vasile este pasionat de facilitarea învățării pentru copii și adulți, ca drept urmare în prezent are și rolul de învățător și trainer pentru adulți, pe programe de dezvoltare a abilităților socio-emoționale. Crede mult în puterea pe care o are comunitatea de a schimba în bine viețile copiilor prin susținerea potrivită pe care o poate oferi acestora. Tot ceea ce face are la bază crezul că fiecare putem să lăsăm lumea aceasta un loc ceva mai bun față de cum l-am găsit.

vasile.brasovanu@noi-orizonturi.ro
Ionuț Stupar

Specialist IT

Ionuț este administrator echipament IT în cadrul Fundației Noi Orizonturi din 2008, fiind atent la toate detaliile legate de web, construire de site, administrator pentru cloud-urile fundației sau administrarea echipamentelor pentru soluții software&cloud. Ionuț este la bază inginer, fiind pasionat de lumea „IT”.

stuparion@noi-orizonturi.ro
Dave Nonnemacher

Director, New Horizons Foundation-USA

Dave este directorul Fundației Noi Orizonturi – SUA, cu sediul în Duluth, Minnesota. El a fost implicat în echipa fundației încă din 2003 și a pus bazele programului Romanian Semester, începând cu un program de studii de vară în străinătate, în 2005. Ca membru al echipei, a contribuit puternic la sprijinirea voluntarilor, proiectelor și a personalului în crearea de networking de calitate. Dave a fost întotdeauna recunoscător pentru ocazia de a susține organizația și programele deosebite ale FNO din România dar și la nivel internațional.
dave_nonnemacher@new-horizons.ro

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9, județul Hunedoara
Ne găsiți și în Cluj-Napoca.

comunicare@noi-orizonturi.ro

0727 301 245