Fundația Noi Orizonturi

Inovăm și susținem modele de educație prin experiență, care-i împuternicesc pe tineri să se dezvolte pe sine, comunitatea și lumea în care trăiesc! La nivel național, Fundația Noi Orizonturi a dezvoltat două programe educaționale: IMPACT – educaţie prin proiecte de serviciu în folosul comunităţii, şi VIAŢA – educaţie prin aventură.

Cu ajutorul acestora, copii şi tineri între 11 şi 19 ani devin mai implicaţi, mai responsabili şi mai încrezători în forţele proprii. Ei dobândesc valori, atitudini şi abilităţi care pot să-i ajute cu adevărat în viață.

Programele educaționale marca Noi Orizonturi îi ajută pe tineri să se dezvolte emoțional și să se echipeze pentru viață, indiferent de profesia pe care și-o vor alege ca adult. Metoda pe care o promovăm – învățarea prin experiență – îi determină să FACĂ lucruri, să-ți pună planurile în practică, nu doar să asimileze noțiuni teoretice.

 

Tinerii cu care lucrăm

Proiectele de serviciu în folosul comunității îi provoacă să privească în jur, să identifice probleme și să găsească, singuri, căi de rezolvare a lor. Se încurcă, greșesc, se mai ceartă, dar în final, trag linie și recunosc ce au învățat. Iar data viitoare o iau de la capat, mai puternici.

Ajung astfel tineri care se simt responsabili pentru comunitatea în care trăiesc.

Capabili de a-şi argumenta punctele de vedere şi de a lua decizii în favoarea celor din jur, pregătiţi să îşi asume un rol activ, cu încredere în forţele proprii, încrezători că împreună pot produce schimbare, conştienţi de procesul de dezvoltare personală prin care trec, tinerii ajung să înţeleagă voluntariatul ca pe o resursă; îi percep miza pe termen lung, inclusiv în ceea ce priveşte provocările vieţii profesionale.

Profesorii cu care colaborăm

Cluburile IMPACT sunt coordonate de profesori dispuși să lucreze suplimentar cu elevii lor, în regim de voluntariat. Fără ei, transformarea tinerilor ar fi imposibilă. În urma coordonării cluburilor, liderii-profesori au experimentat ei înşişi schimbări importante: formarea unei atitudini mai deschise faţă de elevi, întărirea sentimentului că pot produce schimbări pozitive, creşterea eficienţei în munca de echipă (inclusiv la nivelul corpului profesoral) şi înţelegerea importanţei voluntariatului la vârsta adultă.

Pentru că au avut ocazia să-i probeze eficiența la club, liderii-profesori s-au simțit mai confortabil să folosească metoda experiențială și la clasă.

Iar reacția pozitivă a elevilor și rezultatele bune ne-au motivat să gândim un program de formare care să pregătească și alți profesori pentru o altfel de experiență de învățare.

Contact

Sediul Central Lupeni

Bulevardul Păcii, bloc 5, ap. 9

comunicare@noi-orizonturi.ro

 

0254 564 471