fbpx

IMPACT

Singurul program 100% românesc exportat la nivel global

IMPACT-ul nostru

Cum schimbăm lumea pas cu pas?

Peste 600 de cluburi de inițiativă comunitară pentru tineri în toată lumea

183 de cluburi IMPACT în România care schimbă comunități prin acțiuni concrete și vizibile

3538 elevi participanți care se implică direct în comunitate
233 proiecte implementate în 2018
115.791 beneficiari direcți

IMPACT în toată România

Activități concrete de IMPACT pe subiecte precum:

N

Sănătate și Starea de Bine

N

Educație de Calitate

N

Reducerea Inegalităților

N

Orașe și Comunități Sustenabile

Ce se întâmplă la IMPACT?

Cluburile IMPACT sunt deschise în școli, dar există cluburi și la biblioteci, centre de tineret sau chiar pe lângă parohii. Un club este coordonat de minim doi lideri – de regulă profesori – care organizează întâlnirile săptămânale și facilitează procesele educaționale.
Cluburi IMPACT în România
Cluburi GreenIMPACT
IMPACT Internațional

Ce facem noi concret în cadrul programului IMPACT?

Deschiderea de cluburi

Fundația Noi Orizonturi sprijină deschiderea de cluburi IMPACT prin formarea liderilor, pentru ca aceștia să poată coordona activitățile educaționale practice. Cursul de formare are trei module și presupune șase zile de formare, iar în anul 2018 a fost acreditat de Ministerul Educației.

Mentorat la început de drum

În primii doi ani de activitate, liderii de club beneficiază de mentorat din partea unui expert al Fundației Noi Orizonturi care îi ajută, pas cu pas, să implementeze modelul educațional și să depășească eventualele problemele cu care s-ar putea confrunta.

Mentoratul e un context de dezvoltare profesională pentru lideri, deoarece aceștia învață să lucreze în grupuri mixte, să implementeze diferite metode de învățare prin experiență, cum ar fi proiectul de serviciu în folosul comunității și, în cazul profesorilor, chiar să facă transferul la clasă, pentru a oferi învățare relevantă tuturor elevilor.

Bani de start de proiect

Fundația Noi Orizonturi oferă cluburilor IMPACT posibilitatea să accese mici finanțări (între 400 și 1.000 de lei) cu care să demareze proiectele de serviciu în folosul comunității. În același timp, cluburile sunt încurajate și sprijinite să organizeze propriile evenimente de adunare de fonduri pentru sustenabilitatea activității lor.

De regulă tinerii reușesc să dubleze finanțările primite, cu sprijinul comunității în mijlocul căreia funcționează clubul. Banii de sămânță sunt oferiți, de regulă, în cadrul unor competiții tematice la care poate aplica toate cluburile din rețeaua națională.

Dezvoltare continuă

Fundația Noi Orizonturi oferă membrilor și liderilor din rețeaua IMPACT posibilitatea de a participa la workshop-uri specializate: adunare de fonduri, comunicare, procesarea învățării, antreprenoriat social etc.

Membrii cluburilor beneficiază de burse pentru a participa, timp de o săptămână la tabăra de educație prin aventură VIAȚA, iar liderii de club au ocazia să participe la întâlniri regionale anuale.

Partenerii care susțin programul IMPACT și dezvoltarea tinerilor în școlile din România sunt:
Construiește programe pentru tine și clasa ta!

Dacă vrei să deschizi #NoiOrizonturi direct în școala sau comunitatea ta, alege programele noastre.

Alege schimbarea

Dacă ești interesat de a duce unul dintre programele noastre în comunitatea ta, contactează-ne direct.
Newsletter
Indiferent de întrebare, educația este răspunsul! Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi informații legate de învățarea prin experiență, înscrie-te să primești noutăți despre activitatea noastră. Inițiativele noastre sunt întotdeauna conectate la nevoile pe care le identificăm în sistem.

Contact

Sediul Central Lupeni

Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9, județul Hunedoara

Ne găsiți și în Cluj-Napoca. 

comunicare@noi-orizonturi.ro

0727 301 245