loader image

Împreună pentru o viață mai bună

Combaterea sărăciei multigeneraționale printr-o abordare integrată. Educație, dezvoltare comunitară și servicii integrate în Castelu și Coroieni.

Începând din februarie 2021 suntem parteneri în proiectele „Împreună pentru o viață mai bună în Castelu” și „Împreună pentru un viitor mai bun în Coroieni’’, alături de Asociația Reality Check (inițiator), Primăria Comunei Castelu, Primăria Comunei Coroieni și Asociația Pe Stop.

Educația este cheia dezvoltării unei comunități vulnerabile.

Dar ca să aduci un copil sărac zi de zi la școală, trebuie să ajuți familia să înțeleagă importanța educației pentru viitorul copiilor și să depășească obstacolele care duc la absenteism și abandon școlar. 

Dezvoltate prin programul Active Citizens Fund – Romania, proiectele își propun combaterea sărăciei multigeneraționale, iar Noi Orizonturi contribuie cu experiența sa în organizarea de teambuilding-uri, programe de leadership, facilitare comunitară și alfabetizare.

Ținta noastră: o comunitate unită

Este esențial ca toate rotițele sistemului care susțin familia să lucreze împreună: profesorii, mediatorul și consilierul școlar, asistentul social, asistentul medical comunitar, medicul de familie și alți specialiști locali.

Un an cât o viață

În 2021, într-o abordare complementară, echipele de educație prin aventură și dezvoltare literație au oferit copiilor și adulților din Castelu și Coroieni:

teambuilding pentru echipele locale - pentru alinierea rolurilor la viziunea proiectului, pentru cunoașterea mai bună și consolidarea echipei

bootcamp de alfabetizare rapidă & aventura și joc - pentru dezvoltare personală și construire de competențe de bază de citit și scris, ca model inovativ de educație remedială accelerată

tabere pentru copii la Straja - pentru a dezvolta competențele de leadership și cetățenie activă

teambuilding pentru parinti și alți membri ai comunității si echipele locale

programe de formare pentru dezvoltare comunitară pentru grupul de inițiativă locală

Împreună pentru o viață mai bună în Castelu

Proiect derulat de Asociația Reality Check, în parteneriat cu Primăria Comunei Castelu, Fundația Noi Orizonturi și Asociația Pe Stop, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org

Program derulat de:

Cu sprijinul:

Împreună pentru un viitor mai bun în Coroieni

Proiect derulat de Asociația Reality Check, în parteneriat cu Primăria Coroieni, Fundația Noi Orizonturi și Asociația Pe Stop, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Program derulat de:

Cu sprijinul: